We welcome potential buyers to contact us.
TIANJIN GOLDENSUN I&E CO.,LTD

I le maeʻa ai o le Iuni a Europa, na amata ai e le Iunaite Setete ma Iapani ni talanoaga e foia ai le feeseeseaiga o le tau o le uamea ma le alumini

Ina ua maeʻa le feeseeseaiga i luga o le uʻamea ma le alumini ma le Iuni a Europa, i le Aso Gafua (Novema 15) na malilie ai ofisa o le US ma Iapani e amata feutagaiga e foia ai feeseeseaiga tau fefaʻatauaʻiga a Amerika i luga o tau faaopoopo i luga o le uamea ma le alumini na aumai mai Iapani.

Na ta‘ua e sui o Iapani, o lea faaiuga na faia ina ua mae‘a se feiloaiga i le va o le Failautusi o Fefaatauaiga a Amerika o Gina Raimondo ma le Minisita o le Tamaoaiga, Fefaatauaiga ma Alamanuia a Iapani Koichi Hagiuda, lea e atagia mai ai le sootaga i le va o atunuu tetele ma lona tolu o tamaoaiga o le lalolagi.Le taua o le galulue faatasi.

"O sootaga a Amerika-Iapani e taua tele i le tamaoaiga masani," o le tala lea a Raimundo.Na ia valaau atu i itu e lua ina ia galulue faatasi i le tele o vaega i semiconductor ma sapalai filifili, ona o le le lava o chip ma faafitauli o gaosiga na taofia ai le toe faaleleia atoa o le tamaoaiga o atunuu atiaʻe.

Fai mai le Matagaluega o le Tamaoaiga, Fefaatauaiga ma Alamanuia a Iapani i le Aso Gafua, ua malilie Iapani ma le Iunaite Setete e amata talanoaga i se fonotaga a le malo i Tokyo e foia ai le mataupu o le Iunaite Setete o loʻo tuʻuina atu tau faʻaopoopo i luga o uʻamea ma alumini na aumai mai Iapani.Peitai, o se ofisa mai le Matagaluega o le Tamaoaiga, Fefaatauaiga ma Alamanuia a Iapani na faapea mai e leʻi talanoaina e itu e lua ni faiga maʻoti pe faatulaga se aso mo feutagaiga.

O le Aso Faraile na ta’ua ai e le Iunaite Setete o le a amata ai loa talanoaga ma Iapani i le mataupu e uiga i le tau o oloa mai fafo o le uamea ma le alumini, ma e ono faaitiitia ai nei tau o le a oo i ai.Ose vaega lea ua leva ona iai i le va o fefaatauaiga i le va o atunuu e lua.

I le amataga o le masina nei, na talosaga ai Iapani i le Iunaite Setete e faaleaogaina le tau na tuuina atu e le sa avea muamua ma Peresitene Trump i le 2018 i lalo o le "Vaega 232".

"Ua toe manaʻomia e Iapani le Iunaite Setete e foia atoatoa le mataupu o le siitaga o tau e tusa ai ma tulafono a le World Trade Organization (WTO), e pei ona manaʻomia e Iapani talu mai le 2018," o le tala lea a Hiroyuki Hatada, o se ofisa mai le Matagaluega o le Tamaoaiga, Fefaʻatauaʻiga ma Alamanuia.

O le Iunaite Setete ma le Iuni a Europa talu ai nei na malilie e faamuta le feeseeseaiga faifaipea i luga o le lafoga o le uʻamea ma le alumini o le sa avea muamua ma Peresetene Amerika Trump i le 2018, aveese se fao i sootaga vavalalata, ma aloese mai le siʻitia o tau o le taui a le EU.

O le maliliega o le a tumau ai le 25% ma le 10% tau na tuʻuina atu e le Iunaite Setete i luga o uʻamea ma alumini i lalo o le Vaega 232, aʻo faʻatagaina se "faʻatapulaʻa" o uʻamea na gaosia i totonu o le EU e ulufale atu i le Iunaite Setete e aunoa ma se lafoga.

Ina ua fesiligia pe faapefea ona tali atu Iapani pe a fai e le Iunaite Setete ni faiga faapena, na tali atu Hatada i le faapea mai, “I le mamao e mafai ona tatou mafaufauina, pe a tatou talanoa e uiga i le foia o le faafitauli i se auala e tausisia ai le WTO, o loo tatou talanoa e uiga i le faaleaogaina o isi faaopoopoga.tau.”

"O faʻamatalaga o le a faʻasalalau mulimuli ane," o lana faʻaopoopo mai lea, "afai e aveese le tau, o le a avea ma fofo lelei mo Iapani."

Fai mai le Matagaluega o le Tamaoaiga, Fefaatauaiga ma Alamanuia a Iapani, ua malilie foi atunuu e lua e faatuina se Iapani-US Business and Industrial Partnership (JUCIP) e galulue faatasi i le faamalosia o pisinisi faatauva ma sapalai filifili.

Na ta’ua e le Ofisa o Fefa’ataua’iga a le Iunaite Setete e fa’apea, o feutanaiga ma Iapani i le mataupu o le sila ma le alumini o le a maua ai le avanoa e fa’alauiloa ai tulaga maualuluga ma fo’ia fa’afitauli o lo’o atugalu i ai e aofia ai suiga o le tau.

O le ulua’i asiasiga lea a Raimundo i Asia talu ona tula’i mai i le tofi.O le a asiasi atu o ia i Sigapoa mo aso e lua e amata mai i le Aso Lua, ma o le a malaga i Malaysia i le Aso Tofi, sosoo ai ma Korea i Saute ma Initia.

Ua fa'atoa fa'ailoa mai e le Peresetene Amerika o Biden, o le a fa'atūina se fa'avae fou tau tamaoaiga e "fa'ailoa a tatou sini masani ma a tatou paaga i le itulagi."

 


Taimi meli: Nov-18-2021
WhatsApp Online Chat!